Om meg

Varierte observasjoner om hundehold. Og musikk, film og litteratur. Og andre ting. Ellers heter jeg Harald.

Reklamer

2 kommentar

 1. Hei!
  Snublet over bloggen din på leting etter en hunderase.. Er ikke så sikker på om det er blodhund, men det er det nærmeste jeg kommer utseendemessig.
  Jeg så hunden i filmen «Hjem, kjære hjem! (Sweet home Alabama) med Reese Whiterspoon. Bilde her:
  http://www.imdb.com/media/rm2348523264/tt0256415 Og jeg ville ha kalt den Amerikansk harehund eller noe i den dur, men er det det samme som blodhund?
  Herlig bilde av den og din buddy!!
  Har selv hund, En blanding av mye: Border Collie, Rottweiler og Dobermann. En helt ekte «Border Rottmann!! Som faktisk er litt «blodhund» Han er blodgiver og elsker å gå til dyrlegen (slå den!!)
  Du kan se bilder av han her http://petuniablogg.blogspot.com/search/label/J%C3%B8lle

  Hvordan er Blodhundrasen? Synes de er flotte og virker godmodige)

  • Hei og takk for hyggelig melding!
   Når du tenker på amerikansk harehund så tenker du kanskje på amerikansk coonhound? Den ligner veldig på blodhunden, men den er litt mindre, og har en litt annen stamtavle. For meg ser bikkja i filmen likevel mer ut som en blodhund enn en amerikansk coonhound (jeg sjekket også traileren til filmen på youtube).

   Hvordan er blodhundrasen? Tja. Bortsett fra at jeg først og fremst tror det avhenger av eieren hvordan bikkja utvikler seg, uavhengig av rase, så har jo blodhunden noen tydelige trekk og visse bestemte egenskaper som man ikke kommer utenom, og som man må forholde seg spesielt til. Da tenker jeg særlig på luktesansen, at man har avlet denne hunderasen fram til å bli en eksepsjonell sporhund. Alle hunderaser bør jo stimuleres på dette området, men blodhunden i særlig grad. Dette preger også blodhundens adferd på mange måter, den er mer eller mindre konstant i arbeid. Kombinert med blodhundens størrelse, fysiske styrke, stahet og sikleegenskaper (som likevel er veldig varierende) er nok blodhunden en mer krevende hund enn mange andre hunderaser. Til gjengjeld er de ekstremt hengivne, rolige, vennlige, lekne og lojale.

   Kul bikkje du har, forresten, ser ut som om dere har det veldig fint! Hils Mr. «Border Rottmann»!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: