Fisk på hodet

Kan en blogg om hunder handle om fisk? Selvfølgelig kan den det.

Da jeg så Picassos «Femme assise au chapeau en forme de poisson» i Stedelijk museum i Amsterdam nylig, falt bitene i et ytterst komplisert puslespill på plass. Legg merke til at selv om fiskens posisjon er den samme, er betydningen komplett forskjellig i de tre følgende tilfellene:

Nigeriasvindlerne lopper stadig folk for penger med sine «Nigeriabrev», selv om metoden er allment kjent og så dagens lys allerede på 70-tallet. Organisasjonen «419eater» jobber aktivt med å motivere folk til å svindle svindlerne ved å spille svindlernes eget spill mot dem selv. Dette kalles «scambaiting». På bildet ser vi en «Nigeriansk svindler» bli lurt av en som utgir seg for å være en representant for den imaginære «Church of Fish and Bread». Representanten ber svindleren om et «photograph of you, or a trusted representative as proof of identity, holding two symbol of ours» (www.419eater.com).

PABLO PICASSO
Seated Woman with Fish-Hat, 1942
(Stedelijk museum, Amsterdam)

Poeten Triztan Vindtorn poserte gjerne med en slags hjemmesydd fiskehatt, slik han bl.a. gjorde på baksiden av diktsamlingen Å skjøte en regnbue, fra 2003.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: