Hunden Harald

Harald var blakk igjen. Han hadde såvidt råd til å rulle seg en gatemix. Hadde han ikke vært en slik hund etter øl, hadde han sluppet å krabbe ut av grøftekanten på alle fire tidligere på dagen. Han hadde løftet litt på beinet og pissa, snust på klærne sine og rynket på nesa. En sky gled foran sola. Han hadde ikke vært oppmerksom på forandringen, den hadde skjedd i løpet av natta. Det var først når han så speilbildet sitt i et butikkvindu, at han oppdaget det. Han hadde fått bikkjetryne.

Kanskje jeg burde slutte å skrive om bikkjer hele tida, tenkte han og spytta tobakk. Han tenkte på Walt Disneys hunder, hunder med menneskelige egenskaper, såkalte antropomorfiske hunder. Finnes det et lignende begrep for det motsatte, undret han seg. Han bestemte seg for å prøve stemmen, for å undersøke om han fortsatt snakket normalt og ikke hadde begynt å bjeffe i stedet. Men bortsett fra at han hadde blitt noe grovere i målet, og at tunga kom litt i veien, lød det som før.

Han slo ned blikket og rusla videre. Han lurte på hva kona kom til å si når han kom hjem. Heldigvis ville det nok bli mest fokus på trynet hans, sånn at han slapp det evinnelige maset om fylleturene på byen i tide og utide. Men hva med bikkja hans, hvordan ville den reagere?

Når han tenkte seg om, så var det ikke bare det at han skrev om hunder, på bloggen sin, han sang om dem også. I tillegg syntes han det var påfallende at han hadde begynt å utdanne seg til hundeinstruktør, i tillegg til sykepleier. Han hadde ofte spøkt med at det ikke var så stor forskjell på å utdanne seg til disse to yrkene. Bikkjer og mennesker er omtrent det samme, hadde han sagt. Nå angret han. Og han lovte seg selv at han aldri skulle si det igjen.

Da Harald kom hjem, klappet kona hans i hendene. Så flink, sa hun. Hun tok fram kobbelet og lenket det til halsbåndet hans. Bikkja hans så på ham. Harald synes han kunne skimte et flir i barten på den.

Reklamer

Én kommentar

  1. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: