Portretter #4

Dette er Smalar. Han er en åtte år gammel miks hvorav en av rasene er Australsk Cattle dog. Det er ytterst få ganger jeg får lyst til å ta med meg en hund jeg møter hjem. Men for andre år på rad har jeg møtt Smalar på gården Kvistli i Folldal kommune, og begge gangene har jeg vurdert å stjele ham.

I fjor ledet han oss trygt innover i Rondane. Han samlet og ventet, og passet på at hestene ikke ble skremt av uforutsette fulger i terrenget. Han gikk lengre enn hestene fordi han gikk i bane rundt oss. Alltid innenfor synsfeltet og alltid med fokus på de omkring tjue hestene, som var arbeidsoppgaven hans.

I år var Smalar igjen på gården når vi red ut. Vi skulle krysse E6 og ri inn i moskusland på Dovre, og det kunne ikke Smalar være med på. Men før vi red samlet Smalar hestene inn fra beitet og ledet dem mot stallen hvor vi skulle sadle opp.

 

En arbeidende hund er et imponerende syn, og det å stjele Smalar ville være en uting. Å tilby en gjeter med hovedansvar for i overkant av sytti islandshester en villahage i Oslo, ville være nær dyreplageri; så Smalar er trygg på Kvistli hvor han hører hjemme og hvor det er behov for ham.

Du kan lese mer om Kvistli her,
og mer om rasen Australsk Cattle Dog her.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: