Tre vandringsmenn på veien

Den ene er ikke en hest, men traver som en hest og trives både i vann og på land.
Den andre bærer navnet hest, men trives best under vann.
Den tredje beveger seg som en hest som ikke er en hest, og trives best på land.

Hvem er hvem?

Det er forsåvidt ikke noe mål i seg selv å forsøke å finne ut hvem bikkja si ligner på til enhver tid, så jeg regner dette som en del av kartleggingsfasen som førstegangs puddeleier. Likevel må det jo være en grunn til at alle disse assosiasjonene dukker opp, det må si noe om puddelens uttrykksfulle vesen og virtuose fysikk.

Sjøhestens og Pilts naturlige habitat er vidt forskjellig, med de har begge det til felles at de flyter, eller smådanser litt, når de beveger på seg. Falco traver som en hest (de skal gå som en araberhest, ifølge oppdretter), og han trives like godt i vann som på land (pudlene ble opprinnelig brukt som vannapporterende jakthunder). Han er like fullt hverken en hest eller en sjøhest.

Omgivelsene som sjøhesten og Pilt beveger seg i kan til forveksling se temmelig like ut. Sjøhesten svever som oftest over sandbunn mellom sjøgress. I Pilts univers er sjøgresset byttet ut med forskjellige typer draperier, blant annet strimler av sølvpapir. Falcos omgivelser er derimot så godt som draperiløse. Pilt sakker kanskje en smule akterut når det gjelder majestetisk kroppsholdning – og hverdagen hans byr sannsynligvis på en høyere stressfaktor enn for de to andre skapningene – men bortsett fra det, så er det ingen tvil om at disse tre har mange slående likheter.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: