Rädda pudeln – död eller levande!

På mandag morgen sto vi opp og oppdaget at vår nye kompis, Falco, ikke kunne stå på beina. En 13 uker gammel storpuddelvalp var nede for telling, og det var umulig å forstå hvorfor. Det var vondt når vi tok på labbene hans, men vi kunne ikke for vårt bare liv skjønne når han kunne ha skadet seg. Og mens vi ringte byens dyrleger, ble han slappere og slappere, og vi reddere og reddere. Vi valgte dyrlegen som kunne ta oss inn med en gang og som vi visste hadde røntgen. Dyrlegen var meget alvorlig. Etter å ha tatt tempen, puls og røntgen og konstatert at det ikke var brudd eller bitt, var hun handlingsdyktig, skyflet oss ut og startet behandlingen. Først når hun hadde gjort dette forklarte hun hvorfor: Sist gang hun hadde sett dette kom de kun til røntgenbordet før valpen døde og derfor var det så viktig å ikke miste noe tid. Det var kun tredje gang de hadde sett dette i løpet av en tiårsperiode. Slik det ser ut har Falco fått en immunologisk reaksjon av 12-ukers-vaksinasjonen. Hvorfor vet vi ikke, men en mulighet er at han har hatt en begynnende betennelse eller infeksjon da han ble vaksinert, noe som ikke er lett å oppdage når man setter vaksinen.

I to dager fikk han hjelp hos dyrlegen. Vi hadde en nervepirrende natt hvor vi lå ved siden av senga hans og var engstelige for at han ikke skulle være våken neste morgen. Det var han, og en lettet dyrlege tok ham i mot og fortsatte behandlingen.

Vi har allerede mistet en kompis i år, og hadde ikke kunnet bære å miste en til. Nå ligger Falco på gulvet og kjeder seg litt, som man gjør når man er i ferd med å bli frisk. Fornøyd og med hodet hvilende på tyggetigeren sin, takket være snarrådig og samvittighetsfull veterinær på Volvat dyreklinikk.

Reklamer

4 kommentar

  1. Uff, så skummelt det hørtes ut – godt at det gikk fint med Falco til slutt. Hyggelig å lese at dere fremsnakker gode veterinærer. God jul alle sammen.

  2. Sånne vaksinereaksjoner er dritskumle! Så inderlig godt at det gikk bra med Falco.

    Jeg sverger også fortsatt til Volvat Dyreklinikk (vi har gått til sjefen der siden 70-tallet da de lå på Briskeby) til tross for høyt prisnivå. Det er verdt det for veterinærer som kjenner dyra mine og meg (som liker å stikke nesen min oppi alt de gjør).

    God jul! Og så må vi få truffet hverandres gullgutter snart, selv om Ridder har nådd å bli en ufyselig tenåring allerede .;o)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: