En virtuell blodhund

Belladonnabukta (The Sims 2)

Simmer kommer fra hele verden for å bosette seg i vakre Belladonnabukta! Noen ser etter et rolig sted å slå seg ned, andre er bare ute etter å feste, mens en tredje gruppe har reist hit etter å ha hørt rykter om en mystisk energi. Kommer de til å trives sammen?

Spilleren kontrollerer simmer (mennesker) som lever i en virtuell verden som minner mye om det virkelige liv. Spilleren følger simmene gjennom deres hverdagsliv, og spillet konsentrerer seg rundt gjøremål som å spise, sove, dra på arbeid og samhandle med andre simmer.

En av dem som har tatt turen hit, er Harald, sammen med bikkja si, blodhunden Baron. Dyreliv-pakkeutvidelsen til The Sims 2 inneholder opprinnelig ikke blodhunder, men dette er intet hinder for brukerne av tidenes mest populære PC-spill: Miljøet som har vokst fram rundt Sims går i direkte dialog med spillets utvikling og opplevelse. Uttallige modifiseringer og nyskapninger av elementer i spillet programmeres og postes på nettet nærmest daglig. Foreløpig er det uten tvil Sims 2, som ble sluppet i 2005, som har flest såkalte mods tilgjengelige. Sims 3 er tross alt bare ett år gammelt.

Dyrelivpakka gir simmene muligheten til å skaffe seg kjæledyr, for eksempel en hund, katt eller papegøye. Det er også mulig å bli bitt av varulver, og bli en selv. For øyeblikket er jeg mest opptatt av å spille med blodhunden – jeg vil sende meg selv og min egen hund ut på en reise i The Sims’ virtuelle hverdagsunivers. Og det skal snart vise seg at også virtuelt hundehold kan by på en rekke utfordringer.

Harald leier for tida en leilighet i bokollektivet Kystherregården.

Akkurat nå ligger Harald og sover i en stressless i et felles oppholdsrom – han har ennå ikke fått kjøpt seg en skikkelig seng.

Baron går bananas i blomsterbedet, hvor han jafser i seg velduftende tulipaner.

Jeg vekker Harald og sender ham ut i hagen hvor Baron er i ferd med å grave en grop. Harald får følgende valg: Han kan ta Baron med på tur, han kan kjefte på ham, leke, gi ros eller lære ham kommandoer. Harald velger å leke med Baron, eller rettere sagt lekeslåss. Deretter får Baron ros for å rulle i møkk.

Det på tide å øve på noen kommandoer, og Harald vil gjerne lære Baron å spille død. Det er ikke gjort i en fei – Harald må utvikle Barons ferdighetsnivå, og akkurat nå er Baron så sulten at han ikke gidder å adlyde. Baron jafser i seg noen flere tulipaner før Harald tar ham med på en tur i nabolaget.

Harald trener videre på kommandoen spill død, og nå ser det ut til at Baron begynner å ta poenget. Harald blir tydelig rørt.

Utpå kvelden ber Harald en viss Michelle Toft opp til dans. På et tidspunkt blir han nødt til å jage vekk en veldig innpåsliten Baron. Etter hvert skjønner Harald at det er fordi Baron har begynt å stinke litt. På tide med en vask.

Snart har Harald investert i en seng, men hvem er det som tilfeldigvis finner seg til rette i den først? Det er selvfølgelig Baron. Etter mye surr klarer Harald, som befinner seg i en desperat energisituasjon, å få lagt seg i sin egen seng. Neste morgen, etter å ha stått opp, oppdager han til sin forskrekkelse at Baron er i ferd med å spise opp senga.

I sin fortvilelse velger Harald å kjefte på Baron for å spise opp møbler, selv om han egentlig nok burde ha brukt positiv forsterkning ved å flytte oppmerksomheten fra sengen og over på en godbit. Baron har tydeligvis forelsket seg i den nye sengen, selv om han faktisk har fått sin egen. Det er likevel mulig at Harald må oppgradere hundesengen hvis han skal klare å holde Baron unna sin egen. Eller han selvfølgelig velge å dele sengen sin med ham.

Jeg avslutter spillet og går tilbake til hovedmenyen. Her ser jeg at jeg kan velge å spille med en familie ved navn Rosendal, som består av Sigurd og hunden Porthos. De skal etter sigende være grunnleggerne av Hund-fu, «en teknikk som brukes over hele verden til å trene opp hunder gjennom mental disiplin. Sammen har de bevist at simmer og hunder kan oppnå fantastiske resultater.» I Kjæledyrologien til Porthos står det følgende i hans biografi: «Porthos har rekorden for raskest lærte triks, og han har tenkt å beholde den. Han satser på å slå den gamle rekorden … men det ved å øve på noen nye triks.» Hund-fu-teknikken er tydeligvis effektiv.

Sigurd Rosendal med Porthos

Når jeg stopper her, har jeg egentlig så vidt begynt å utforske Sims-universet. Jeg ble nysgjerrig på 2’ern, fordi den altså er så modifiserbar. Og det skal bli interessant å følge med på utviklingen til Harald og Baron.

I The Sims 3 spiller jeg for øyeblikket med to alter ego: Forfatteren Bjartmar Gjerde og mestertyven Torkil Slem.

Bjartmar Gjerde og Torkil Slem

Bjartmar Gjerde har nettopp sendt de to første kapitlene av sin første SF-roman til forlaget, og jaggu fikk han ikke utbetalt forskudd på honorar. Tittelen på boka er forøvrig «Jeg er the robots». Torkil Slem er ikke bare slem, han er ond også, og bråsint. Når han sover drømmer han at han hater kunst (som faktisk er en av hans egenskaper). Han får kick av å kritisere familien til folk han møter på gata, og han banker dem gjerne opp uten skjellig grunn. Likevel, dyrelivet har ennå ikke inntatt Sims 3. Forhåpentligvis er det på vei om ikke så altfor lenge.

Reklamer

Én kommentar

  1. Åoo Mai Gådd. Så utrolig kult. Nei, nei, nei, jeg skal IKKE prøve The Sims. Må…. stå…. imot……………….!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: