Det er ikke størrelsen det kommer an på

DSCN0087

Ute på tur bruker Baron stort sett nesa og sjelden synet – for når nesa er godt plantet i bakken, henger hudfoldene over øya og sperrer for utsikten. Derfor så ikke Baron faren i det den materialiserte seg på stien foran oss. Jeg så den, men vurderte den som ytterst liten.

Den tilsynelatende eierløse hunden på stien foran oss, veide omtrent 45 kilo mindre enn Baron. Selv om den flekket tenner, utgjorde den liksom ingen trussel. Men da den begynte å knurre faretruende, la Baron merke til den.

Han stanset, snuste i veikanten og pissa, og forsøkte å se minst mulig interessert ut. Den lille blandingshunden ga seg derimot ikke så lett. Den kom mot oss i høy hastighet mens knurringa ble høyere og høyere.

Med halen mellom beina forsvant Baron pipende av stien og ut i skogen i et voldsomt tempo, med meg hengende etter. Men småtten ga seg ikke. Baron og jeg sto fast i et buskas, og den lille krabaten freste om mulig enda mer intenst, med øynene fiksert på Baron som desperat forsøkte å late som om han var usynlig.

Der kom jammen en eier gående på stien, og jeg smilte over det noe absurde i situasjonen, der jeg sto presset opp mot en busk med en livredd blodhund.

«Det er jo ikke rart bikkja mi er redd for den sværingen der,» sa han, før han gikk videre uten å ta med seg bikkja, som stirret på oss med et sinnsykt blikk.

Reklamer

2 kommentar

  1. Har den oppfattningen at blodhunder er forsiktige vesen, som lett kan bli overrumplet over ting/dyr som andre hunder ikke bryr seg med.;) Likevell irriterende at folk ikke tar hensyn. Noe av det mest fryktinngytene som blodhunden vår har sett var ett plast perlehjerte laget av ett av tantebarna mine. Han gikk i ring på kjøkkenet for å finne ut hva dette skumle som var i vinduet var fornoe. (med halen mellom beina å «boffet» på hjertet) Han gav seg ikke før han fikk se hva det var 😛 Snodig skrue. Var også litt morsomt da han fulgte ett spor når vi gikk tur. Han så ikke hva han sporet, men jeg så høylandsfeet som gikk ute. Da vi var 3meter unna løftet han hodet slik at han så skapningen, å begynnte å rygge 😉

  2. Fantastisk! Godt å vite at det er flere en Baron som reagerer på mindre skumle ting.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: