Treningsgruppa I

DinBesteVenn

«Din Beste Venn skal bidra til at flere hunder får det bedre i Norge. Dette skal vi gjøre ved å hjelpe hundeeiere med å gjøre hundene til gode samfunnsborgere ved bruk av positiv forsterkning som bærende treningfilosofi og ved å inspirere til variert aktivitet i hverdagen.» (Fra nettsidene til Din Beste Venn)

Cornelia hadde kjørt bilen opp foran porten. Hun hadde sittet klar for avreise en god stund allerede. Det var meningen at vi skulle ha litt ekstra med tid før avreisen i dag, tid til å trene på å få Baron inn i bilen uten at han hele tida satte seg på bakbeina. Tidligere hadde vi kun en liten el-bil, som han derimot elsket. El-bilen er riktignok registrert for tre personer, men vi måtte raskt innse at den ikke fylte kravene for forsvarlig transport, tross underholdningsaspektet. Nå har han fått en hel Jeep for seg selv, men han skyr den altså som pesten.

Jeg har ennå ikke fått somla meg til å ta lappen. Cornelia spøker iblant med at jeg kommer til å øvelseskjøre resten av livet. Jeg forlangte selvsagt å kjøre nå, hvilket betydde at vi ble ytterligere forsinka. Jeg måtte teipe fast L’en på bakruta og finne fram ekstraspeilet.

NemiEllinor

Navn: Nemi | Alder: 4 år | Rase: Labrador/buhund/rottweiler/border collie. Ellinor (10) har en imponerende kontakt med Nemi.

Ellinor sto på fortauet og venta sammen med faren sin, Kjartan, og blandingshunden Nemi. De hadde stått der i minst ti minutter. Da vi endelig nådde parkeringshuset på Fornebu, hadde treninga allerede begynt. Det betydde bråk. Hvis ikke Baron får hilst på de andre bikkjene i forkant, blir han enda tyngre å jobbe med i starten. Nå ble dette mitt problem, noe Cornelia sikkert syntes var helt i orden. Jeg måtte jobbe ekstra hardt og tålmodig med han for å få dempet stresset.

Ylva

Navn: Ylva | Alder: 7 år | Rase: Bull terrier

Hundeskolen Din Beste Venn holder en rekke forskjellige kurs. Denne treningsgruppa er et gratis ekstratilbud til de som har fullført t.o.m. kurset Videregående I. Totalt byr Din Beste Venn på fire forskjellige treningsgrupper som supplement til et ellers rikholdig kurstilbud. Fokuset i treningsgruppene ligger på egentrening, men det er alltid en instruktør til stede som setter oss i gang og gir veiledning underveis. Det går først og fremst i hverdagsferdigheter. Og hvis det er spesielle områder av treningen du ønsker å bruke mer tid på enn andre, kan du gjerne gjøre det. Hundetreninga fungerer som en sosial møteplass, og er en utmerket måte å vedlikeholde og videreutvikle kunster på.

Gabbi

Navn: Gabbi | Alder: 1,5 år | Rase: Schapendoes (nederlandsk gjeterhund)

Instruktøren i gruppa vår, Cecilie, har et oppmerksomt blikk. Bare ved å foreta en enkel rokering, demper hun stressnivået. Iblant kan utfordringene være nokså store, men belønningen smaker godt for både eier og hund når man lykkes. Man får øvd på møtesituasjoner som man kanskje ellers ville forsøkt å unngå. Man får tid til å stille spørsmål, og man får gode svar og nyttige tips.

Pelle

Navn: Pelle | Alder: 2,5 år | Rase: Springer/Border collie

Etter mye strev, roet endelig Baron seg. Vi fikk til og med gått slalom sidelengs uten særlig store problemer. Det hender man blir frustrert og tenker at man har verdens vanskeligste bikkje. Da er det viktig å være oppmerksom på at bikkja di tenker det samme om deg! Derfor er det godt å få sluppet litt lys inn i sin egen hundeeierhverdag og se at alle har ting de sliter med, uansett ferdighetsnivå. Da blir vi stolte av det vi får til, og vi får en påminnelse om hvor mye vi har lært, hvor store fremskritt bikkja vår faktisk har gjort.

BaronCornelia

Baron og Cornelia

http://www.dinbestevenn.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: