Kunst eller dødssynd?

Hadde vedkommende i det minste latt avføringen ligge, uten å putte den i en pose, så ville han/hun i hvert fall gitt den en sjanse til å bryte seg selv ned.

Hadde vedkommende i det minste latt avføringen ligge, uten å putte den i en pose, så ville han/hun i hvert fall gitt den en sjanse til å bryte seg selv ned.

Det er ikke første gang jeg har sett poser liggende å slenge, men dagens variant skilte seg ut i måten den var plassert på. I et forsøk på å forstå hva som kan ligge bak en slik handling, har jeg formulert noen spekulasjoner, som pussig nok ligner litt på lista over de syv dødssynder:

Latskap: Du gidder ikke gå og bære på den helt til nærmeste søppelkasse. Men du har likevel tatt deg bryet med å knyte den fast i en gren.

Forfengelighet og vrangforestillinger: Risikoen for å bli sett bærende på en bæsjepose, er for stor. Du er redd dette kan komme til å skade imaget ditt. Mens det i virkeligheten har motsatt effekt. På den annen side, hvis noen så deg i det du festet posen til den grenen, så ville de trodd at det hadde rablet fullstendig for deg.

Sinne: Du mangler ord. Dette er din protest uttrykt gjennom subtil naturvold.

Misunnelse: Du er en misforstått kunstner. Men nå har du kommet opp med en helt ny og revolusjonerende serie kunstinstallasjoner i det offentlige rom. Dette er din hevn. Dessuten, kunst skal være provoserende.

Hovmod: I verste fall har du begått den største av alle dødssynder. Du har hengt den lett synlig slik at andre (les: tjenerne dine) kan rydde opp etter deg. På denne måten har du tilfeldigvis kommet i skade for å sette deg selv over andre mennesker.

«De syv dødssynder» av Hieronymus Bosch

«De syv dødssynder» av Hieronymus Bosch

Reklamer

Én kommentar

  1. Hahaha, morsomt innlegg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: